Vocala wint in het lastige Eindhoven

Na de verliespartij van vorige week was het van belang om deze week een ander resultaat neer te zetten. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

Vocala trok alle registers open om een tweede teleurstellend resultaat op rij te voorkomen…..oh nee, wacht…..het trok niet alle registers open…

Met precies 7 mensen (1 libero en 6 anderen), gecoached door Arnoud die deze week geen feest had, trad Vocala aan tegen de reserves van Hajraa. Een bekende tegenstander…….

Het aantal aanwezige spelers stond het niet toe te falen, want er was 0,niks te wisselen. Helaas precies datgene lukte niet helemaal in de eerste set. Waar Hajraa uit de startblokken schoot, was het bij Vocala kommer en kwel en gezapig gedoe. Met name passer-loper Louk van der Vliet (die vorige week als diagonaal nog aardig uit de verf kwam) zakte duchtig door het ijs. Een aantal foute services en legio foute passes, waardoor Vocala de hele set achter de feiten aan liep en uiteindelijk zelfs de set verloor, met 25-18 zelfs, dus nog vrij duidelijk ook.

Hoe anders was dit in set 2. Servicedruk, goede passing, keuze in de aanval en een druk die de hele set aanhield. Met 8-25 werden de verhoudingen in het veld in elk geval voor dat moment duidelijk gemaakt. In set 3 ging het weer iets meer gelijk op. Pas op het eind wist Vocala een beslissend verschilletje af te dwingen en de set binnen te halen met 23-25. 1-2 voor en op naar de laatste, beslissende set.

Vastbesloten om 4 punten te halen (en op tijd richting alle prinsenballen te vertrekken) begonnen de mannen van Vocala geconcentreerd aan de beslissende set. Er werd gestaag gebouwd aan een gedegen voorsprong en daarna werd in spelbeeld en beleving duidelijk dat het einddoel van de wedstrijd aan Achilleszijde terecht zou komen. 4 punten in the pocket….en zo geschiedde. De opgebouwde voorsprong werd niet uit handen gegeven en met 16-25 werd de winst veiliggesteld.

Natuurlijk, tegen de nr. laatst moet je misschien 5 punten halen, maar aan de andere kant, zo slecht was Hajraa nou ook weer niet. Bij vlagen wat wild en ongecontroleerd, maar wel degelijk een ploeg die kan volleyballen. Tevreden dus met 4 punten. Gezien alles wat deze wedstrijd van ons heeft gevraagd, is het goed dat ook wij een soort “interlandweekend” tegemoet kunnen zien. Wederom prestatieverlof (één van de voordelen van een kleine competitie) en pas weer een wedstrijd op 23 november. Zeker is dat we hard gaan werken en ons best gaan doen….zeker is ook zo goed als dat we ook dan weer niet compleet zullen zijn. Wederom aanpassen dus en roeien met de riemen die we hebben. Geen probleem ook, dat is het team wat we zijn……blijft over te fantaseren over waar we zouden kunnen staan als we iedere week voltallig waren….gezien de tweede plek nu!

Mocht je willen komen kijken de 23e….Vertrek op tijd, we spelen ver weg. Maasdal uit….of het lastig is, geen idee. Nieuwe tegenstander voor ons.