Fluit- en telschema 2e helft ’23-’24

Het tel- en fluitschema voor de 2e helft van de competitie is weer klaar. Kijk snel wanneer jij moeten fluiten of tellen in dit schema.

En dan nog even dit:

Zonder scheidsrechter en teller is er geen wedstrijd mogelijk in de competitie. De meeste mensen hebben het moeilijk tijdens het fluiten, omdat het onmogelijk is om tijdens de wedstijden alles waar te nemen.

Wij als publiek en thuisspelende teams kunnen de scheidsrechter echter wel helpen. Publiek kan een team aanmoedigen zonder kritiek te uiten naar onze (eigen) scheidsrechters en tegenstanders, maar ook als thuisspelend team kun je veel doen aan de gemoedsrust van de scheidsrechter. Zorg dat het veld in orde is, dat het digitaal wedstrijdformulier is ingevuld en klaarligt op de tellertafel en dat de meetlat bij het veld aanwezig is. Wens bij het handen schudden voor de wedstrijd ook de scheidsrechter succes en een fijne wedstrijd. Bemoei je tijdens de wedstrijd niet met de scheidsrechter, maar laat dit over aan de aanvoerder. Die taak hoort namelijk bij het aanvoerderschap. Ga bij een time-out meteen terug het veld in als de scheidrechter fluit. Zorg dat de wissels plaatsvinden in de wisselzone. Zorg dat de coach zich niet in de wisselzone ophoudt en vraag of de coach duidelijke tekens gebruikt bij het aanvragen van wissel(s) of time-out(s). Ga bij het wisselen van de speelhelften tussen de sets rechtsom de palen (eerst opstellen op de achterlijn is afgeschaft) en loop niet dwars door de looprichting van de tegenstander. Bedank na de wedstrijd behalve de tegenstander ook de scheidrechter voor zijn of haar inzet en geef hem of haar waar mogelijk een compliment. Hij of zij heeft het immers mogelijk gemaakt dat jouw wedstrijd is doorgegaan.

P.S. Als er V6 scheidrechters zijn die ook graag eerste en tweede klas wedstrijden willen fluiten vernemen wij dat graag. Dat maakt het aanwijzen en het verdelen van de teamdruk gemakkelijker.