Verliezen en toch een plekje stijgen op de ranglijst….

Vocala speelde 2 november de vierde (thuis)wedstrijd van dit seizoen in de eigen Slaterthal in Beugen. De tegenstander van vandaag was een voor ons grote onbekende. Fyrfad uit Maastricht kwam op bezoek. Een studentenvolleybalvereniging bestaande uit jonge enthousiaste volleyballers.

De voertaal aan de andere kant was niet “het platte kallen” dat je zou verwachten van een Zuid Limburgse tegenstander, maar de voertaal bleek Engels. Dit Engels bleek beter te begrijpen dan het appje van Cas….”ben al sinds vannacht ziek, voel me nog niet super, dus ik weet niet of het red vanavond….”. Hoewel de reden voor afwezigheid natuurlijk volledig te begrijpen is, bleek het wat moeilijk (kennelijk) om even definitief te laten weten of hij er wel of niet was. Hierdoor bleef Achilles heren 1 tot de laatste seconde scherp op de openslingerende voordeur reageren in de hoop dat hun talentvolle powerhitter binnen zou wandelen…..met als gevolg iedere keer weer een teleurgestelde blik en een druk fantaserende gelegenheidscoach Bram (die voor zijn online module “positief coachen” een stage moest volgen en om die reden werd Arnoud vandaag “waargenomen” door Bram) over hoe en in welke volgorde hij het Beugense keurcorps dan wel de wei in zou sturen.

Godzijdank was daar Lex Derks die de honneurs voor Cas waar kon nemen, toen rond de klok van 19.25 Cas nog altijd niet binnen was. In gewijzigde opstelling dus, met een gastspeler op mid en een mid als gastspelverdeler, werd begonnen aan de wedstrijd.

Vocala liep kortstondig achter de feiten aan, maar wist met degelijk spel en een slimme servicedruk de stand om te keren en zelfs een voorsprong te nemen. Een comfortabele voorsprong zelfs, want de eerste set werd met 25-19 gewonnen….en dat in toch wel wat gewijzigde basisopstelling.

De tweede set ging mogelijk nog beter. Vocala bleef degelijk spelen en scoorde er zelf driftig op los, waardoor de tweede set nog ruimer gewonnen werd dan de eerste. Met 25-18 werd Fyrfad opzij geschoven en er leek geen vuiltje aan de lucht.

Zoals wel vaker ging ook hier op dat als dingen er uitzien als te mooi om waar te zijn, dan is het vaak ook te mooi om waar te zijn….wat tot eind set 2 zo’n degelijke volleybalmachine leek, ging iets minder soepel lopen. Er zat wat zand in de motoren (of begon de benzine op te raken….wie zal het zeggen) en helaas gingen twee sets op rij verloren, met 20-25 en 22-25.

Een vijfde set moest uitkomst bieden. Hoewel deze spannend bleef tot het eind, was de conclusie dat we geklopt zijn op conditie een pijnlijke. Fyrfad ging vanaf set 2 steeds beter verdedigen en ook een tandje sneller spelen, waardoor het scoren hen beter af ging. Zelfs het noodlot aan Fyrfad kant mocht niet baten. Toen en speler van Fyrfad door zijn enkel leek te gaan, was het niet Vocala dat van de warrigheid aan Fyrfad kan gebruik maakte en Fyrfad dat instortte, maar het was precies andersom. Fyrfad ging met de blessure beter om dan Vocala en Vocala zakte door de ondergrens. Het resulteerde in een spannende vijfde set, met in de slotfase setpoints voor beide teams. Fyrfad trok helaas aan het langste eind en bracht Vocala de eerste (thuis)nederlaag toe.

Nu volgen 3 wedstrijden op rij waarin Vocala uit gaat spelen. Eerst in Eindhoven en daarna twie kier nao ut zuuje……

Met name de derde wedstrijd zou er één kunnen worden die spannend en spectaculair wordt. Sittardia uit…..de (nu nog) nr. 1 Sittardia tegen de (nu nog) nr. 2 Vocala.

We houden jullie op de hoogte!