Verstand op nul en gaan

Gisteren mochten we het opnemen tegen Volt dames 1 in Beers. Een ploeg die vorig jaar is gedegradeerd uit de 2e divisie en tot nu toe bovenaan meedraait in de 3e divisie. Voor ons deels een bekend team. We hielden er dus rekening mee dat het een zware pot kon worden, maar dat mocht de pret niet drukken. Ons doel was om onbevangen het veld in te gaan, lekker vrijuit spelen. Elke set zien als een nieuwe wedstrijd. Zij moeten, wij mogen. Enthousiast blijven, verstand op 0 en gaan! Elk puntje dat we vanuit hier mee naar huis nemen is mooi meegenomen.

Het veld werd nog even omgebouwd, zodat wij de wedstrijd op centre court konden spelen, wat een eer. Enthousiast begonnen we aan de eerste set. Een mooi killerblock van Evelien en andere leuke puntjes aan onze kant zorgden ervoor dat wij lekker enthousiast bleven. Helaas mocht dit niet baten en was Volt te sterk. Zij wonnen de set dan ook redelijk makkelijk met 25-17.

Wij lieten onze koppen niet hangen. Meer risico nemen, enthousiast blijven en doorgaan. Met die instelling gingen we verder en dat hielp. Door een goede service druk aan het begin van de set hadden we al snel een voorsprong te pakken. Helaas lieten we Volt terug komen en bleven wij iets te lang in die sleur hangen. Hierdoor won Volt de set met 25-19.

Weer niet gelukt, maar we bleven vechten. Eigenlijk stonden we gewoon heel goed te spelen en dit moesten we volhouden. Deze set begonnen we echter iets minder sterk dan de voorgaande 2. Meteen begonnen we met een achterstand wat we juist moesten voorkomen. Toch bleven we enthousiast en bleven we voor elke bal werken. We kwamen deze set dan ook wéér net iets dichter bij, maar wéér net niet genoeg (25-21).

3-0 voor Volt. Laatste kans! Onze laatste energie in het spel gooien en onszelf belonen met een puntje was ons doel. En jahoooor! Deze set lukte het allemaal. Goede service reeksen, een paar heel mooi erin geslagen ballen van Ine, zelfs een paar set-upjes van Nina en meer foutjes aan de andere kant. Volt had de winst al in het hoofd, maar wij waren erop gebrand om met één punt naar huis te gaan. We gaven Volt deze set geen kans en wonnen dik met 14-25!

We zijn tot het gaatje gegaan en gingen tevreden huiswaarts met 1 punt op zak. Hanneke en Sanne, wederom bedankt voor het invallen, toppers!!! Volgende week zijn we een weekend vrij dus we kunnen ons nu 2 weken voorbereiden op de wedstrijd van 2 november tegen Hajraa om 17.00 in Beugen, tot dan!!!

Wees de eerste die reageert op "Verstand op nul en gaan"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*