Goed spel niet altijd genoeg

Zaterdag speelden we weer thuis in onze vertrouwde Slaterthal. Na een aantal keer verlies op een rij, waren we er op gebrand om punten te pakken. Een aantal wijzigingen in de opstelling en tactische aanwijzingen tijdens de trainingen afgelopen week zouden het verschil moeten gaan maken. Onze tegenstander, ADC, stond voorafgaand aan de wedstrijd op een knappe 3e plek. Een geduchte tegenstanderd dus…

ADC begon in de eerste set precies zoals we hadden verwacht, namelijk met heel veel herrie en enthousiasme. Even werden wij hier een klein beetje door overdonderd, maar al snel konden wij ook ons eigen spel oppakken. De tactische opdrachten werden prima uitgevoerd en leverden ons ook daadwerkelijk punten op. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en tot halverwege de set ging het dan ook erg gelijk op, maar daarna nam ADC helaas wat meer het voortouw. Zij maakten een aantal punten achter elkaar, wat er voor zorgde ervoor dat wij het verschil niet meer goed konden maken. We verloren de set met 18-25.

De tweede set begonnen we gewoon weer met goede moed. Ondanks het verlies van de eerste set wisten we dat ons spel goed was en dat er genoeg kansen waren om te winnen. De set verliep in het begin dan ook vrijwel hetzelfde als de eerste, omdat het erg gelijk op ging. Er werd had gewerkt en met de aanval werden verschillende harde ballen gescoord. Aan het einde van de set werd het spannend. Wij kwamen als eerste op setpoint dus het enthousiasme en adrenalinegehalte bereikte een hoogtepunt aan onze kant. Het eerste setpoint werd helaas niet benut en mede dankzij een aantal service fouten werden ook de drie daaropvolgende setpoints ondanks ons doorzettingsvermogen niet benut. ADC kreeg één setpoint en maakte het meteen af. Heel zuur… we verloren de set met 27-29.

De teleurstelling was duidelijk aanwezig, maar we kregen direct de opdracht van Jorn om niet te blijven balen en gewoon weer vol voor de derde set te gaan. Zo gezegd zo gedaan, want het lukte ons om direct een voorsprong op de bouwen. Een aantal lange servicereeksen zorgen ervoor dat we deze voorsprong flink konden uitbreiden, want ADC kreeg de pass niet onder controle. Aan onze kant zat de verdediging er juist prima bij en de ballen werden vaak direct afgemaakt in de aanval. Een prima set dus voor ons die we uiteindelijk redelijk makkelijk konden uitspelen en wonnen met 25-16.

We waren vastberaden om er een vijfde set uit te slepen en alles te geven in de vierde set. We voelden ook dat dit er in moest zitten omdat we gewoon goed spel lieten zien. Helaas kregen we al vrij snel een aantal puntenreeksen tegen, wat er voor zorgde dat we niet lekker in ons eigen spel kwamen. Toch bleven we knokken en lukte het om nog een aantal leuke punten te maken terwijl ADC al op matchpoint stond. Het kwam allemaal net te laat dus uiteindelijk verloren we de set met 20-25.  Erg jammer om na zo’n goede wedstrijd de punten niet in Beugen te kunnen houden. Wel halen we kracht uit ons goede spel, dus dit belooft wat voor de toekomst! Volgende week spelen we om 14.45 uur in Sint Anthonis dus we zien jullie graag daar!