TWEE PUNTEN IN BEUGEN

Gisteren stond onze eerste thuiswedstrijd van de tweede helft op het programma. We moesten het opnemen tegen Peelpush. De wedstrijd van de eerste helft tegen deze tegenstander (de 2e wedstrijd van het seizoen) staat nog op ons netvlies gebrand. Kim, onze enige spelverdeler, ging tijdens de warming-up door haar enkel. Sindsdien spelen we al elke wedstrijd zonder vaste spelverdeling. Gisteren moest onze libero Debbie haar rol als hofdame vervullen. Kortom: we moesten weer wat puzzelen met de opstelling. Deze keer waren het Suzanne, Annemieke en Michelle die ons kwamen versterken. Zij proberen er zoveel mogelijk bij te zijn, waar wij super blij mee zijn!

Na de aftrap van de mini van de week konden we beginnen. Enthousiast en positief begonnen we aan de wedstrijd. Waar wij nog erg zoekende waren in het spel begon Peelpush meteen heel overtuigend. We hadden met name moeite om de service van hun spelverdeler onder controle te houden. We herinnerden ons dit ook nog van de uitwedstrijd, waar hetzelfde gebeurde. We probeerden terug te knokken, maar de achterstand was te groot. Peelpush won de set met 20-25.

Jammer, maar niks aan de hand. Als we gewoon ons eigen spel zouden laten zien, konden we nog 4 punten in Beugen houden! Uit in Meijel hadden we ze ook met 3-1 te pakken. Helaas dacht Peelpush hier anders over en lieten zij er geen gras over groeien. Ze scoorden mooie ballen in de aanval waar zowel onze blokkering als verdediging geen antwoord op had. Peelpush won deze set overtuigend met 16-25.

Toch lieten wij onze koppen niet hangen en bleven we positief. Dit was een tegenstander waar we punten tegen zouden moeten kunnen pakken. Met wat aanpassingen in de opstelling en in de blokkering konden we hun belangrijke aanvallers in toom houden en kregen wij kans om onszelf te laten zien. Nina scoorde lekker veel balletjes op de midden, maar ook de twee sets hiervoor op dia zat ze er al lekker in! Ook toonden we meer service druk waardoor Peelpush moeite kreeg de pass onder controle te houden. Deze keer waren wij dan ook de overtuigende winnaars van de set! (25-15)

Zie je wel, zo kan het dus ook! Nu was het zaak om door te zetten en er een 5e set uit te slepen. Wij gingen verder waar we gebleven waren. In de aanval werd veel afgewisseld, waardoor er leuke balletjes werden gescoord met harde aanvallen maar ook met slimme tikballetjes. Ook in de verdediging werd zoveel mogelijk van de grond gehaald. Hierdoor gaven we Peelpush geen kans en wonnen we ook deze set dik (25-16).

Yes! Na een 2-0 achterstand terug geknokt tot 2-2 gelijk. Opgeven was nooit een optie. We zouden het zo verdienen om onszelf met een overwinnen te belonen. Helaas leek dit er niet meer in te zitten. Zowel wij als Peelpush lieten het spel van de eerste twee sets zien. Peelpush won de 5e set (8-15) en ging er vandoor met de winst.

We zijn blij dat we deze 2-0 achterstand nog tot 2-2 hebben kunnen rechttrekken, maar teleurgesteld dat we het niet hebben gewonnen. Mocht je volgende week zaterdagavond toevallig niks te doen hebben, wij kunnen alle support gebruiken! Om 19.15 staan we weer te shinen in het veld in Velden. Tot dan!!!

Wees de eerste die reageert op "TWEE PUNTEN IN BEUGEN"