Marko Stockhorst nieuwe trainer Dames 1

Stockhorst is al jaren actief als trainer in deze regio en krijgt komend seizoen de dames van vocala onder zijn hoede.

Marko Stockhorst is 51 jaar oud, getrouwd en heeft een zoon met zijn vrouw Petra (Moritz, 8 jaar oud). Hij werkt al 31 jaar als industrieel bediende bij een bedrijf dat beddengoed produceert. Als volleybalspeler speelde hij in Duitsland voor SV Werth, Tub Bocholt en Merkur Kleve. Het niveau wat Marko destijds speelde is vergelijkbaar met onze tweede divisie. Hij is inmiddels ook al weer 35 jaar trainer. En heeft zowel dames- als herenteams getraind op niveau tot de 2e divisie (zowel in Duitsland als in Nederland). Ook heeft hij jarenlang met succes jeugdteams opgeleid (meerdere deelnames aan de Duitse jeugdkampioenschappen). Als trainer was hij in Duitsland actief voor SV Werth en Tub Bocholt, in Nederland voor Favorita Dinxperlo (2e divisie dames), VC Avance (2e divisie heren, promotieklasse dames) en Flamingo’s Gennep (2e divisie heren, 1e klasse) dames). Hij is nu 15 jaar trainer in Nederland en daarnaast ook al meer dan 30 jaar betrokken bij beachvolleybal.

Zijn nieuwe uitdaging ligt nu bij Vocala. ‘Ik kijk er naar uit om een ​​jong, gemotiveerd team te trainen/coachen en hoop het verschil te kunnen maken bij de club’, aldus Marko.
Dames 1 zal ook komend jaar weer actief zijn in de 3e divisie. De thuiswedstrijd worden op zaterdag gespeeld om 17.00 in Beugen.